Johannespassie

vrijdag 30/03/2018 om 20:00 in Sint-Pauluskerk - Smidsestraat 1 - Gent.

Vivente Voce heeft de smaak goed te pakken !

Vorig seizoen gaf het koor reeds een barokconcert met muziek van Haendel en Bach ten beste. Dit jaar waagt het zich aan テゥテゥn van de grootste meesterwerken uit de muziekgeschiedenis : de Johannespassie van Johann Sebastian Bach.

Het koor neemt geen vrede met half werk, en brengt het werk dan ook samen met een barokorkest op historische instrumenten, テゥn op Goede Vrijdag. In 1724, precies 294 jaar geleden, weerklonk deze muziek voor het eerst op Goede Vrijdag in de Nikolaikirche te Leipzig.

Ook nodigt Vivente Voce het bevriende koor Lauda Sion uit om bij de koralen te ondersteunen : meezingen toegelaten !

Vivente Voce staat onder de bezielde leiding van Jeroen Keymeulen, en wordt vergezeld door het orkest Arcus Coloratus, het koraalkoor Lauda Sion en solisten Astrid Stockman (sopraan), Govaart Hachテゥ (altus), Adriaan De Koster (evangelist), Laurens Wyns (tenor), Joris Derder (bas) en Kai-Rouven Seeger (bas).

We hopen u talrijk op het concert te mogen ontmoeten !

Prijzen:  
VVK € 20.00
ADK € 25.00
Student/65+ € 15.00

Lunch time concert

maandag 13/08/2018 om 13:00 in St-Martin-in-the-Fields, London.

Vivente Voce mag opnieuw gaan zingen in Saint-Martin-in-the-Fields. Deze wereldgerenommeerde zaal biedt een weergaloze akoestiek en wordt dan ook terecht gezien als een van de beste locaties ter wereld om koormuziek te brengen. Vivente treedt voor de tweede keer aan in de Lunch time series.

Voor dit optreden kan u geen kaarten bestellen op deze website. U kan wel kaarten bekomen op de website van de organisator.

Requiemconcert

zaterdag 18/11/2017 om 20:30 in Sint-Stefanuskerk, Sint-Margrietstraat 11, 9000 Gent.

Wij nodigen u graag uit voor een muzikale avond rond verdriet, hoop, liefde en geloof. Op het programma staan het Requiem van Gabriel Faurテゥ, het Requiem van Herbert Howells en de Songs of Faith van Eric Whitacre. Het Requiem van Faurテゥ behoeft geen inleiding. Dit prachtige hoopvolle Requiem laat niemand onberoerd. Het Requiem van Howells is een intiem Requiem dat a capella opgevoerd wordt. Het werd geschreven door Howells vanaf 1932, maar door de tragische dood van zijn zoontje Michael in 1935 heeft Howells zijn Requiem pas 50 jaar later, in 1980 afgewerkt. Dit prachtige koorwerk hangt zo nauw samen met het overlijden van zijn zoon, dat hij de opvoering van dit werk maar toeliet na zijn eigen overlijden in 1983. De Songs of Faith zijn drie prachtige liederen van de bekende Amerikaanse componist Eric Whitacre. Hij componeerde drie liederen die een klankdeken creテォren waar de luisteraar mee bedekt wordt. Vivente Voce brengt u deze muzikale avond samen met het kamerorkest La Passione en de solisten Sarah Van Mol (Sopraan), Kai-Rouven Seeger (Bariton) en Kristiaan Seynhave (Orgel). De muzikale leiding ligt zoals steeds in de deskundige handen van Jeroen Keymeulen. Wij kijken ernaar uit u op dit concert te mogen verwelkomen.

Voorjaarsconcert

zaterdag 20/05/2017 om 20:00 in Zaal Parnassus - Oude Houtlei 22 - Gent.

Vivente Voce gooit het dit keer over een heel andere boeg. Op het programma van dit voorjaarsconcert staat romantische muziek. Het koor zingt werken van Johannes Brahms, Franz Schubert en Fanny en Felix Mendelssohn. Dit zijn stuk voor stuk 'romantische pareltjes'. Als kers op de taart staan de 'Liebeslieder van Johannes Brahms' geprogrammeerd. Een programma om bij weg te dromen!

Barokconcert

zaterdag 22/10/2016 om 20:00 in Sint-Pauluskerk - Gent.

In de najaarsconcerten van het koor Vivente Voce ligt de nadruk op barokmuziek. Op het programma staan werken van J.S. Bach en G. F. Haendel. Van Bach brengt het koor het motet 窶婁omm, Jesu, komm窶 en de Lutherse mis in G-klein (BWV 235). Hテ、ndel komt aan bod met het prachtig jeugdwerk 窶廛ixit Dominus窶.Voor dit concert wordt Vivente Voce begeleid door Arcus Coloratus.Wij heten u allen van harte welkom op 22 oktober 2016.