Koor

Vivente Voce werd in 1990 opgericht en staat al 25 jaar bekend voor zijn gevarieerd repertoire en de hoge kwaliteit van zijn concerten. Het koor bestaat uit een veertigtal geschoolde en ervaren zangers die zich met veel enthousiasme inzetten voor hun passie.

Tot 2005 werd Vivente Voce gedirigeerd door Philippe Benoit. Van 2005 tot 2011 nam Edmond Saveniers de leiding van het koor over. Sinds 2011 is Jeroen Keymeulen de dirigent. Vanuit zijn zangopleiding besteedt Jeroen veel aandacht aan de stemkwaliteit en de koorklank.

Regelmatig komt de oude muziek aan bod, maar ook romantische concerten met moderne en hedendaagse muziek worden geprogrammeerd.

In 2009 bracht Vivente Voce ‘Stars and Stripes’, een boeiend programma met werken van Amerikaanse componisten.

Een absoluut hoogtepunt was het jubileumconcert ter gelegenheid van 20 jaar Vivente Voce met de Neusser Messe van Vic Nees, de Psalmus 112 van Ludo Claessen en de Gloria van John Rutter in 2011.  In 2011 werd ook de Jubileum-CD  ‘Bloemlezing’ uitgebracht. De CD geeft een overzicht van 20 jaar repertoire van Vivente Voce, waaronder een unieke opname van de ‘Chansons des Roses’ van M. Lauridsen. In 2012 bracht het koor het Magnificat van Vivaldi en van Durante, alsook de Missa Dolorosa van Caldara voor een publiek van meer dan 500 mensen.

Een zeer gesmaakte voorstelling was de Petite Messe Solennelle van Rossini voor koor, solisten, twee piano’s en een harmonium. In december 2013 zong Vivente Voce vijf maal het Weihnachtsoratorium van Bach, onder meer op 22 december in eigen beheer. In november 2014 volgt een vocaal programma ‘Songs of Farewell’.

Het jubileumjaar "25 jaar Vivente Voce" werd mooi ingezet met een promotie naar eredivisie op de provinciale koorzangtornooien van Oost-Vlaanderen en werd verder gevuld met het eerste symposium “Moeder, waarom zingen wij?”. We sloten het jaar af met de Nelsonmesse van J. Haydn en enkele a-capellawerken van F. Mendelssohn en J.L. Bach.

Vivente Voce blijft de ambitie hebben om naast a-capellawerken ook het grotere repertoire met orkest verder uit te bouwen en blijft zich profileren als een veelzijdig kwaliteitskoor dat concerten brengt met uitvoeringen op hoog niveau.