2015 was een geslaagd jubileumjaar! Wat mag je verwachten in 2016?

Vorig jaar heeft Vivente Voce haar 25-jarig bestaan gevierd! Het koor mag terugkijken op een geslaagd jubileumjaar, met 2 grote blikvangers:

Op zaterdag 24 oktober 2015 werd het symposium "Moeder, waarom zingen wij?" bijgewoond door meer dan 200 muziekliefhebbers, zangers, dirigenten. Het niet-zo-alledaagse initiatief bleek zo een schot in de roos. Met verschillende interessante gastsprekers en een actieve sessie met Sarah Algoet was deze namiddag bijzonder interessant en geslaagd project voor het jubileumjaar!

Op zaterdag 21 november 2015 was er dan het jubileumconcert! 25 jaar Vivente Voce werd muzikaal gevierd met "Drei Psalmen" (Mendelssohn), "Das ist meine Freude" (Bach) en de "Nelson mis" (Haydn). Een zeer goed gevulde Sint-Pieterskerk, met amper nog lege plaatsen, mocht meemaken dat het koor na 25 jaar nog steeds springlevend is en werk wil maken van hun missie: muziek op een zo hoog mogelijk niveau brengen, in een verbonden sfeer van vriendschap. Met het Mechels Kamerorkest als begeleidingsorkest werd de Nelsonmis ook op 22 november 2015 nog eens uitgevoerd.

En wat brengt 2016? Veel muziek - of wat had u gedacht?

In juni 2016 zingt Vivente Voce het slotconcert in Oost-Vlaamse editie van het Koorlink-festival. Meer info over dit concert vind je hier: http://www.vivente-voce.be/node/79

In augustus 2016 trekt het koor naar Londen om op 12 augustus een lunchtime concert te verzorgen in St.-Martin-in-the-Fields. Vivente Voce zingt daar een soort van "best-of" uit de afgelopen jaren.

Zaterdag 22 oktober 2016 kan u alvast aanstippen in uw agenda: dan zingt Vivente Voce een barokprogramma met oa. het Dixit Dominus van Haendel. Solisten zijn oa. Amaryllis Dieltiens, Griet De Geyter, Bart Uvyn en Joris Derder. Het barokorkest Arcus Coloratus, o.l.v. Dimos De Beun, verzorgt de instrumentale begeleiding.

En dan hebben we in december 2016 nog een extraatje in petto. Maar daarover later meer!

U ziet het: ook in 2016 probeert Vivente Voce u te verwennen met muziek, als balsem voor de ziel!