Vivente Voce viert de start van de lente met een zinderend concert op 21 maart in Parnassus, Gent. Voor de gelegenheid delen we het podium met het Zweedse Uppsala Vokalensemble.

De komst van de lente wordt in Zweden uitbundig gevierd met vreugdevuren en muziek. Omdat het in Zweden tot eind april wintert, komt het Uppsala Vokalensemble maar al te graag op 21 maart genieten van de eerste lentezon in Gent. Ze brengen een mix mee van Zweede volksmuziek en moderne koormuziek van o.a. Oskar Lindberg, Karin Rehnqvist, Matthew Peterson, Gunnar Eriksson. Het koor laat zich begeleiden door niemand minder dan Josefina Paulson. Een buitenkans voor wie deze wereldkampioene van de nyckelharpa aan het werk wil zien!

Wij van onze kant brengen een even uniek programma met Vlaamse koorpareltjes van Vic Nees, Lucien Posman en andere hedendaagse componisten. We zorgen ook voor een primeur: in avant-première zingen we het lied van de World Choir Games, een compositie die Kurt Bikkembergs geschreven heeft voor de ‘Olympische Spelen voor koren’ die deze zomer plaatsvinden in Gent en Antwerpen.


Wie?

  • Uppsala Vokalensemble o.l.v. Sofia Ågren, en met Josefina Paulson op nickelharpa
  • Vivente Voce o.l.v. Jeroen Keymeulen, en pianiste Yanna Penson
Wanneer? 
  • Zaterdag 21 maart 2020 om 20 uur
Waar?  
  • Parnassus, Oude Houtlei 122, 9000 Gent
Tickets:
  • € 14  //  € 7  voor de vrienden van Vivente Voce  //  €11 voor studenten < 26 jaar  //  gratis voor kinderen < 12 jaar
We hopen u heel talrijk op ons concert te mogen ontmoeten!