Dirigent Jeroen Keymeulen

Vivente Voce staat sinds 2011 onder de artistieke leiding van Jeroen Keymeulen.

Jeroen behaalde drie masterdiploma’s aan het Leuvense Lemmensinstituut. In 2005 studeerde hij met onderscheiding af bij Godelieve Monden voor klassieke gitaar en een jaar later behaalde hij met grote onderscheiding het Masterdiploma voor kamermuziek. Gedurende twee jaar vervolmaakte Jeroen zich vervolgens in het gitaarspel aan het Maastrichtse conservatorium bij de Italiaanse topgitarist Carlo Marchione. In 2012 behaalde hij met onderscheiding het Masterdiploma voor orkestdirectie bij Edmond Saveniers.

Na negen jaar lesgeven aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord van Oudenaarde werkte Jeroen van september 2013 tot oktober 2015 als artistiek directeur muziek-woord van de Academie Wilrijk. In november 2015 werd hij aangesteld als directeur van de Academie Borgerhout en in september 2018 als netwerkdirecteur DKO in het Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

Sinds augustus 2019 is Jeroen aan de slag als directeur van Koor & Stem.

Koordirectie

Jeroen ging zich in de loop van de jaren steeds intensiever toeleggen op koordirectie. Naast Vivente Voce dirigeert hij vandaag ook Musica Nova in Boom en Vokalis in Mechelen.

Hij volgde verschillende masterclasses koordirectie in binnen- en buitenland: o.a. Music & Humanity in Stockholm, waar hij les kreeg van Andre de Quadros (USA) en Lone Larsen (Denemarken); Isa Allegra 2017, met docenten Markus Utz (Génève) en Denis Rouger (Stuttgart). Hij volgde verder een masterclass bij Hervé Niquet, chef-dirigent van het Vlaams Radio Koor, en in november 2017 werkte hij voor de eerste keer als repetitor met het Vlaams Radio Koor.

Als dirigent heeft Jeroen niet alleen een voorliefde voor het klassieke repertoire – denk maar aan het Weihnachtsoratorium  van Bach, de Petite Messe Solennelle van Rossini, het Requiem van Mozart – maar heeft hij ook tal van musicals op zijn palmares staan: The Wiz, Fame en Footloose, met voorstellingen in NTGent en de Capitole.