Dirigent Jeroen Keymeulen

Vivente Voce staat sinds 2011 onder de artistieke leiding van Jeroen Keymeulen.

Jeroen behaalde drie masterdiploma’s aan het Leuvense Lemmensinstituut. In 2005 studeerde hij met onderscheiding af bij Godelieve Monden voor klassieke gitaar en een jaar later behaalde hij met grote onderscheiding het Masterdiploma voor kamermuziek. Gedurende twee jaar vervolmaakte Jeroen zich dan in het gitaarspel aan het Maastrichtse conservatorium bij de Italiaanse topgitarist Carlo Marchione. In 2012 behaalde hij met onderscheiding het Masterdiploma voor orkestdirectie bij Edmond Saveniers.

Na 9 jaar lesgeven aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord van Oudenaarde werkte van hij september 2013 tot en met oktober 2015 als artistiek directeur muziek-woord van de Academie Wilrijk. In november 2015 werd hij aangesteld als directeur van de Academie Borgerhout. Sinds september 2018 is Jeroen netwerkdirecteur DKO in het Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

We zijn bijzonder trots dat Jeroen zich vanaf augustus 2019 directeur mag heten van Koor & Stem!

Gaandeweg ging Jeroen zich steeds meer toeleggen op koordirectie. Naast Vivente Voce dirigeert hij vandaag ook Musica Nova in Boom en Vokalis in Mechelen. Jeroen volgde ook verschillende masterclasses koordirectie in binnen- en buitenland: o.a. Music & Humanity in Stockholm, waar hij les kreeg van Andre de Quadros (USA) en Lone Larsen (Denemarken); Isa Allegra 2017, met docenten Markus Utz (Génève) en Denis Rouger (Stuttgart). Hij volgde ook een masterclass bij Hervé Niquet, chef-dirigent van het Vlaams Radio Koor, en in november 2017 werkte hij voor de eerste keer als repetitor met het Vlaams Radio Koor.

Als dirigent voerde Jeroen al verschillende parels uit de muziekliteratuur uit. Hij heeft niet alleen een voorliefde voor het klassieke repertoire – denk maar aan het Weihnachtsoratoium  van Bach, de Petite Messe Solennelle van Rossini, het Requiem van Mozart enz. Hij heeft als dirigent ook al tal van musicals op zijn palmares staan: The Wiz, Fame en Footloose, met voorstellingen in NTGent en de Capitole.