Dirigent Emilie De Voght

Sinds mei 2023 staat Vivente Voce onder de artistieke leiding van Emilie De Voght.

Emilie studeerde zang bij Dina Grossberger aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en haalde haar meesterdiploma met grote onderscheiding. In 2012 won ze de 1e prijs van de internationale zangwedstrijd Bell’Arte (B). Haar deelname aan de Koningin Elisabethwedstrijd in 2011 ging evenmin onopgemerkt voorbij.

In 2018 trad Emilie op als soliste met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen tijdens het Herfstconcert op het Koninklijk Paleis en het Galaconcert van de Gidsen in Bozar. Ze heeft ook geruime tijd gezongen in het Vlaams Radio Koor en Collegium Vocale Gent, onder leiding van gerenommeerde dirigenten zoals Philippe Herreweghe, Ivan Fischer, Hervé Niquet, Kaspars Putnins en Yannick Nézet-Séguin. Momenteel zingt ze regelmatig bij Currende, onder leiding van Erik Van Nevel.

In 2016 is Emilie officieel toegetreden tot de koorwereld als dirigente. Ze begon als chef-dirigent bij Chorus Erasmus uit Anderlecht en nam een jaar later ’t Opwijks Mannenkoor over. In september 2019 werd ze muzikaal leider bij Canta Ludens uit Drongen en in 2021 nam ze Musica Nova uit Boom onder haar hoede. Sinds mei 2023 is ze de nieuwe dirigent bij Vivente Voce uit Gent.

Emilie streeft ernaar om haar koorleden te inspireren en hen met veel enthousisasme haar praktijkkennis door te kunnen geven.

Naast haar dirigentenrol is Emilie momenteel bezig met het behalen van haar masterdiploma in Koordirectie bij Luc Anthonis aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.