Op zaterdag 27 april voert Vivente Voce het Requiem van Maurice Duruflé uit, zonder twijfel het mooiste Franse Requiem sinds dat van Gabriel Fauré. Ook al liet Duruflé zich duidelijk inspireren door Fauré, toch schreef hij een zeer origineel stuk met een meteen herkenbare stijl, door het consequente gebruik van de melodieën van de Gregoriaanse dodenmis.

Vivente Voce brengt dit werk in een versie voor orgel en koor, aangevuld met enkele a-cappella werken: drie motetten van Anton Bruckner en het “Ubi caritas” van de Vlaamse componist Erik Van Nevel, dat net als het Requiem van Duruflé geworteld is in de rijke traditie van de Gregoriaanse gezangen.

Lees meer

Samen met onze nieuwe dirigente Emilie De Voght zijn we een compleet nieuw repertoire ingedoken. Op 19 november kon je er al mee kennismaken in de Sint-Pauluskerk in Gent. Kon je er toen niet bij zijn, of wil je dit memorabele concert nog een tweede keer beleven? Dan is er goed nieuws: op zaterdag 10 februari brengen we het hele Svjat-concert opnieuw, deze keer in De Pinte.

De kern van het programma is de Liturgie van Sint-Jan Chrysostomos van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Daaromheen kringelen werken van andere Slavische componisten, zoals Rachmaninoff, Górecki, Janáček en Pärt.

Lees meer

Concert Gloria Poulenc

Toen in 1935 een goede vriend omkwam bij een auto-ongeluk trad Francis Poulenc toe tot de rooms-katholieke kerk. Vanaf die tijd schreef hij religieuze werken waaronder zijn Gloria voor sopraan, gemengd koor en orkest uit 1959. Het is een levendige lofhymne met ‘glorieuze’ snelle delen zoals bij Vivaldi.

Voor dit grootse concert, dat we brengen in Gent, Mechelen en Koksijde,  verbroedert Vivente Voce met de koren Dulcisona uit Gent en Beauvarlet uit Koksijde, het Mechels Kamerorkest, sopraan Emma Posman en organist Luc Ponet. Het geheel staat onder leiding van Jeroen Keymeulen.

Lees meer

Onder de leiding van onze dirigent Jeroen Keymeulen en met pianist Erik Brabants brengen we u dit najaar een mooie bloemlezing van eigentijdse koormuziek: het beste van de concertprogramma’s die we door corona moesten uitstellen, en nog veel meer.

Het wordt een sfeervol, intiem concert met als thema “Hoop”. Centraal staan twee composities op de tekst “Hope is the thing with feathers”, onder meer van Stefaan Vanheertum, de componist uit onze eigen rangen. We wisselen a capella koormuziek af met teksten door Vic De Wachter en met stukken voor piano solo door Erik Brabants. Lees meer

Jubileumconcert Vivente

We zijn dolenthousiast dat we na een paar jaar stilte eindelijk ons jubileumconcert kunnen aankondigen. Het wordt een feestelijk barokconcert op zaterdag 30 april om 20 uur in Gent. En daar mag u ook bij zijn!

Lees meer

Op 1 september hebben we het mondmasker aan de haak gehangen. We repeteren nu ook weer in ons vertrouwde repetitielokaal in het centrum van Destelbergen. Kriebelt het bij jou ook om (opnieuw) je stembanden te smeren, en wil je graag meezingen? Dan ben je van harte welkom op onze open repetities op 12 en 19 september. We zijn nog op zoek naar jonge zangers (tot ca. 45 jaar) in alle stemgroepen (SATB).

Lees meer

We bleven in ons kot, maar we konden het niet laten. Gewapend met een microfoon, koptelefoon en camera gingen we aan de slag. Onze dirigent Jeroen Keymeulen beleefde vele uurtjes montageplezier, en het resultaat mag er wezen. All will be wel … Een opsteker in tijden van corona.

De World Choir Games – het grootste koorevenement ter wereld, ook wel de Olympische Spelen voor koormuziek genoemd – komt voor haar 11e editie naar Vlaanderen. Omwille van de covid-19-pandemie weliswaar een jaartje later dan gepland: van 30 oktober tot 7 november 2021.

Lees meer

Graag hadden we u op 21 maart een fijne avond bezorgd met Zweedse volksmuziek en Vlaamse koorpareltjes. Helaas heeft het coronavirus daar anders over beslist.  

Lees meer

Wat is er fijner in de herfst dan een heerlijke wandeling? Vivente Voce nodigt u heel graag uit voor een muzikale natuurwandeling op 1 december, waarvan u gewoon vanop uw stoel in een goed verwarmde kapel kan genieten.

Lees meer