SVJAT! Vivente Voce brengt op 19 november parels uit de Slavische koormuziek

Samen met onze nieuwe dirigente Emilie De Voght zijn we een compleet nieuw repertoire ingedoken. We nodigen je heel graag uit om hiermee kennis te maken op ons najaarsconcert op zondag 19 november om 16 uur in de Sint-Pauluskerk te Gent.

De kern van het programma is de Liturgie van Sint-Jan Chrysostomos van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Daaromheen kringelen werken van andere Slavische componisten, zoals Rachmaninoff, Górecki, Janáček en Pärt.

Liturgie van Sint-Jan Chrysostomos

Al was Tsjaikovski zoekende op het gebied van religie, hij voelde zich erg aangetrokken tot de rituelen en de muziek van de Orthodoxe kerk. In een brief aan zijn beschermvrouw Nadezhda von Meck schreef hij: “Deze constante innerlijke strijd zou genoeg geweest zijn om mij krankzinnig te maken, ware het niet dat er muziek bestaat. De grote troost, het meest fantastische cadeau dat de Hemel heeft doen neerdalen op een mensheid die leeft in duisternis”. Diep ontroerd door de Chrysostomos-liturgie componeerde Tsjaikovski zijn a-capellawerk in 15 bewegingen in 1878, waarvan we op het concert een selectie brengen.

Verder staan er werken van andere Oost-Europese componisten op het programma: van Rachmaninoff, Kedrov en Pärt in het Oud-Slavisch, van Janácek in het Tsjechisch, en van Górecki en Kodály in het Latijn.

Hoe we het ervan afbrengen in al deze vreemde talen mag je zelf komen beoordelen op ons najaarsconcert!

Wanneer en waar?

Zondag 19 november 2023 om 16 uur
In de Sint-Pauluskerk, Smidsestraat 1, 9000 Gent

Tickets

€ 16 voorverkoop | € 18 aan de kassa
Te verkrijgen bij de koorleden of via Niki Jeannin (niki.jeannin@gmail.com)